آشنایی با ملاس و فواید آن برای دام و طیور
دامداران و دامپروران در استفاده از برخی از نهاده های کشاورزی نیاز به یک عامل کمکی برای ایجاد یک به هم پیوستگی در ساختار فیزیکی نهاده دارند که چه بهتر میباشد اگر این عامل کمکی از خواصی هم برای بالا بردن ارزش غذایی جیره برخوردار باشد.در صنعت دامپروری و علم جیره نویسی به این عامل کمکی ،ملاس میگویند و از این رو آشنایی با ملاس و فواید آن برای دام و طیور از ملزومات آگاهی دامپروران و جیره نویسان میباشد.
چغندر در آب و هوای معتدل کشت می شود ودر کارخانه های تولید قند این محصولات را برای تولید قند خریداری می کنند و برای تصویه و جداسازی عملیاتی انجام می دهند و در آخر محصول ملاس که فواید زیادی برای صنعت دارد تولید می گردد و بسته بندی می کنند .
ملاس دارای ۶۷ درصد نسبت به غلات ارزش بیشتری دارد و به دلیل فراوانی قیمت کمتری نسبت به غلات را دارد . از ملاس چغندر برای رفع یبوست دام استفاده می کنند و در جیره غذایی استفاده زیادی می کنند و باعث فعال شدن مواد غذایی در شکمبه دام می شود.
استفاده ملاس در جیره غذایی دام و طیور:
۱)افزودن به آب آشامیدنی طیور به مقدار کم برای دفع بعضی از سموم و مواد دارویی
۲)حل نمودن اوره در آب گرم و ترکیب آن با ملاس و پاشیدن ترکیب فوق روی غدا های آخور
۳)افزودن ملاس به علوفه موقع سیلاژ کردن
۴)افزودن ملاس به غذای کنسانتره